VUOSIKOKOUS

VUOSIKOKOUSTA KOSKEVIA OHJEITA:

Noudatamme ohjeita, jotka viranomaiset ovat antaneet muun ohessa etäisyyksistä, käsihygieniasta ja kasvomaskien käytöstä koronapandemian hallitsemiseksi. 

Voidaksemme pitää välimatkat suositusten mukaisina, vuosikokoukseen ja sitä seuraavalle luennolle voi osallistua enintään 35 osallistujaa. Tilaisuudessa on saatavilla kertakäyttöisiä maskeja ja käsidesiä. Maskeja on pakko käyttää. Kahvitarjoilua tilaisuudessa ei ole. 

Voidaksemme kontrolloida osallistujamääriä mahdollisimman joustavasti pyydämme teitä ystävällisesti ilmoittautumaan ennakkoon vuosikokoukseen ja esitelmään sähköpostitse osoitteeseen pirkko.lonnqvist@outlook.com tai tekstiviestillä numeroon 050 331 9271. Ilmoittautuneet listataan ilmoittautumisjärjestyksessä vastaanottajan sähköpostin tai viestin vastaanoton mukaan.

Ilmoittautumisaika päättyy vuosikokousta edeltävän viikon perjantaina kello 16.00. Kullekin ilmoittautujalle ilmoitetaan osallistumisesta sähköpostitse viimeistään ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen. Tilaisuuteen ei pääse ilman ennakkoilmoittautumista. ti 15.9.2020 klo 17
 
Vuosikokous
Sääntömääräiset asiat

Vuosikokousesitelmä 
VTT Risto Numminen
Venäjän-Japanin sota 1904–1905

Turun suojeltu puukaupunginosa Port Arthur rakennettiin viime vuosisadan alussa, jolloin myös käytiin Venäjän-Japanin sota. Japani valtasi Venäjän tukikohdan Port Arthurin ympäristöineen. Venäjä hävisi ja menetti tukikohtansa. Sodassa oli mukana myös suomalaisia, mm. everstiluutnantti, sittemmin marsalkka Mannerheim.

Risto Nummisen väitöskirja käsitteli historiografisesti tsaarin Venäjän viimeistä pääministeriä Peter Arkadevitš Stolypinia. Numminen on myös kääntänyt Tarton yliopiston filosofian professori Leonid Stolovitšin Venäläisen filosofian historian.