In Memoriam                                                      Teuvo Tikkanen
                                                          1944–2022

 
 

Turun Pietari-seuran ja sen hallituksen jäsen, valtiotieteiden maisteri Teuvo Tikkanen menehtyi pitkäaikaiseen sairauteensa 9. tammikuuta 2022. Teuvo oli syntynyt 18. syyskuuta 1944.


Opiskeluidensa jälkeen Turun Yliopistossa Teuvo siirtyi kansainvälisiin tehtäviin. Ansiolista on varsin mittava. Hän toimi rauhanturvaajana Kyproksella, Siinailla, Bosniassa ja Kosovossa, kriisinhallintatehtävissä Etelä-Afrikassa ja Malawissa, Afganistanissa EU:n kenttäasiantuntijana, ETYJin ja EU:n vaalitarkkailijana lukuisissa maissa. Kaiken kaikkiaan nämä tehtävät kestivät yhteensä 14 vuotta. Kotimaassa Teuvo työskenteli Uudenkaupungin autotehtaan tiedottajana.


Teuvo oli aktiivinen jäsen ja vastuuhenkilö monissa eri yhdistyksissä, joista mainittakoon Turun Pietari-seuran lisäksi mm. Lions Club Turku/Aura ja Varsinais-Suomen Sinibaretit. Mieluinen yhteisö oli avantouintiyhdistys Saaronniemen Saukot, jonka varapuheenjohtajana ja tiedottajana hän toimi monet vuodet.

 
Teuvon hyvien kontaktien ansiosta saimme Turun Pietari-seuran luennoitsijoiksi useita nimekkäitä henkilöitä, jotka kukin osaltaan valottivat sekä Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön toimintaa nykyisessä poliittisessa tilanteessa että Suomen historiaa eri vuosikymmenillä.
Tulemme muistamaan Teuvon avarakatseisena, huumorintajuisena ja humaanina miehenä, joka oli valmis antamaan oman panoksensa yhteiseksi hyväksi.